Tortilla med bönor och picklad rödlök

Recept på tortilla med bönor och picklad rödlök

Columbus Leth
Uppgradera taco-fredagen och ta tortillan till nästa nivå! Fyll din tortilla med bönor, picklad rödlök och crème fraiche. Koriandern är frivillig!
10 januari, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Tortilla med bönor och picklad rödlök

Goda och mättande.

Så gör du tortillas med bönor och picklad rödlök
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

250 g körsbärstomater
1 schalottenlök
2 msk inlagda jalapeños
12 små majstortillas

Picklad rödlök:

2 rödlökar
1 dl vatten
½ dl ättika 12%
1 dl strösocker

Bönblandning:

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk majsolja
1 förpackning (ca 380 g) svarta bönor
1 förpackning (ca 380 g) kidneybönor
3 msk tomatpuré
½ dl vatten
1 tsk strösocker
Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

1 dl crème fraiche
1 kruka koriander
2 lime

Gör så här:

  1. Picklad rödlök: Skala rödlöken och skär i skivor. Koka upp vatten, ättika och socker tills sockretär upplöst. Häll lagen över rödlöken och låt dra i kylskåp minst 1 timme.
  2. Bönblandning: Skala lök och vitlök och finhacka. Stek i olja i 2 minuter så löken mjuknar men inte tar färg. Skölj av bägge sorterna bönor under rinnande vatten. Häll ner dem i pannan. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt småputtra i cirka 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Skölj tomaterna och skäri bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka jalapeños och vänd ihop med tomater och lök i en skål. Värm tortillabröden. Servera bönröran med tomatsalladen, picklad rödlök, crème fraiche, koriander och limeklyftor.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth