Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Leilas tonfisksandwich med rotfruktschips

27 okt, 2015
AvRedaktionen
Leilas tonfisksandwich med rotfruktschips.
Mumsiga tonfiskmackor på rågbröd med avokado och äpple. Jättegoda att servera med rotfruktschips eller bara en sallad till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

500 g tonfisk i vatten

1/2 kruka dill

1 äpple, Granny Smith (skalat och tärnat)

2 avokado (skalade och tärnade)

5 msk majonnäs

Salt och peppar

8 skivor danskt rågbröd

Smör till stekning

Till servering:

Rotfruktschips

Gör så här:

Låt tonfisken rinna av ordentligt och lägg i en bunke. Blanda i finhackad dill, äpple och avokado.

Tillsätt majonnäs, salt och svartpeppar och blanda allt till en jämn röra. Stek dina rågbröd i smör i pannan tills de har fått färg. Lägg röran på brödet och lägg ett bröd över, dela sedan brödet tvärs över så du får två snittar. Servera tillsammans med rotfruktschips.

Leilas tonfisksandwich med rotfruktschips.
Leilas tonfisksandwich med rotfruktschips.

Recept: Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler recept hittar du här.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons