Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba

Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba

Koncentrerad tomatsmak och len krabba utgör en magisk kombination och en utmärkt förrätt. Lyxig, lättlagad och fantastiskt god!
01 april, 2020

4 portioner

Du behöver:

1 kg tomater

3 g havssalt

1 msk äppelcidervinäger

200 g krabbkött

2 msk sesamolja

Gör så här:

1. Skär tomaterna i fjärdedelar och ta ut inkråmet med en sked.

2. Pressa tomatsaften från resten av tomaten och sila den. Smaka av saften med havssalt och äppelcidervinäger.

3. Fördela krabbköttet på tallrikar, toppa med tomatinkråmet och häll över tomatbuljongen.

4. Ringla över sesamolja och servera.

Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba

Tomatfrön i tomatbuljong med sesamolja och krabba.

Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen

LÄS MER:

Minipajer med krabba och rom

Snabb krabba med tre goda såser

4 lyxiga tilltugg och förrätter med skaldjur