Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto

Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto.

Man kan inte bjuda på snittar utan att ha med bruschetta, eller hur? Här är vår godaste version med tomater, fänkålsolja och prosciutto. Toppa med fänkål eller dill.
15 maj, 2018

6–8 st

Du behöver:

1 vitlöksklyfta

1 tsk fänkålsfrön

1/2 dl olivolja

1/2 tsk flingsalt

färskmalen svartpeppar

300 g körsbärstomater

6–8 skivor baguette eller ciabatta

6–8 skivor proscioutto

fänkålsvippor eller dill

Gör så här:

Krossa vitlöksklyftorna och stöt fänkålsfröna i en mortel, rör ner oljan.

Grilla brödskivorna på varje sida, ringla över fänkålsoljan på en sida. Skär tomaterna i små bitar, krydda med salt och peppar. Fördela på bröden, toppa med skinkan och eventuellt vippor från fänkål eller dill.

Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto.

Tomatbruschetta med fänkålsolja och prosciutto.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: