Toast med kikärter och ricottakräm
25 maj, 2022
AvDitte Ingemann
Passa på när du är ledig och starta dagen med en riktig proteinbomb – en toast med kikärter och ricottakräm.
Annons
Toast med kikärter och ricottakräm
Mättande, god och vacker brunchmacka!
4 portioner
Annons
Du behöver:
125 g kokta kikärter, ur förpackning
1 msk olivolja till stekning
Salt och nymalen svartpeppar
100 g färsk spenat
125 g zucchini
4 tjocka skivor surdegsbröd
Picklad rödlök:
1 rödlök
1 tsk salt
4 msk strösocker
1 ½ dl vitvinsvinäger
Ricottakräm:
125 g ricotta
1 tsk citronzest, från ekologisk citron
Nymalen svartpeppar, ev salt
Till servering:
25 g picklad rödlök
1 tsk chiliflakes
Ev olivolja
Gör så här:
- Börja med den picklade rödlöken: Skär löken i tunna skivor. Strö salt och socker över. Häll på vinäger och lät stå och dra i 1 timme.
- Stek kikärterna i olja i en stekpanna i 4–5 minuter. Mosa lätt och krydda med salt och peppar.
- Skölj och torka spenaten. Skölj zucchinin och skär i tunna skivor. Stek spenat och zucchini med kikärter i 2–3 minuter, ev under lock, tills spenaten blir glansig och faller samman. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ricotta och citronzest till en glansig massa. Smaka av med peppar och ev lite salt.
- Rosta bröden i varm panna med lite smör eller i brödrost. Bred ricottakräm på varje brödskiva och fördela kikärterna ovanpå.
- Toppa med picklad rödlök och strö chiliflakes över. Ringla gärna lite olivolja överst och servera genast.
Foto: Stine Christianssen
Annons