Toast med getost, björnbär och valnötter

Toast med getostkräm, björnbär och valnötter.

De söta och smakrika björnbären bryter av fint mot den salta och lite syrliga getostkrämen. Toppat med honungsglaserade valnötter och färsk timjan blir det här en underbart god macka som passar perfekt till brunch eller afternoon tea.
20 januari, 2016

2 port

Tid: 30 min

Du behöver:

2 skivor Pågen KärnSund

Björnbär

Timjan

Salt och svartpeppar

Smör till stekning

Honungsglaserade valnötter:

75 g valnötter

2 msk smör

1 msk honung

Getostkräm:

100 g färskost

100 g chèvre

Gör så här:

  1. Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Tillsätt smör och honung och stek några minuter under omrörning tills valnötterna karamelliserats. Salta lätt och för över på ett fat.
  2. Mosa samman färskost och chèvre i en skål med en gaffel. Smaka av med salt och lite peppar.
  3. Stek brödet gyllene i smör på båda sidor.
  4. Bred getostkrämen på brödet. Toppa med björnbär, valnötter och timjan. Servera!

Tips! Beroende på säsong och tillgång kan björnbären ersättas med t ex vinbär eller blåbär, och istället för chèvre är det även gott med ädel- eller fetaost.

Toast med getostkräm, björnbär och valnötter.

Toast med getostkräm, björnbär och valnötter. Recept och foto: Pågen