Tiramisu med kola och jordgubbar

Tiramisu med kola och jordgubbar.

Uppdatera din tiramisu med kolasås och jordgubbar. Servera i glas och pudra över kakao och toppa med mynta strax före servering.
05 december, 2016

6 personer

Du behöver:

2 ägg

4 msk socker

1 dl kolasås

225 g mascarpone

2 msk mandellikör

1 1/2 dl bryggt starkt kaffe

12 savoiardikex

Topping:

2 msk kakao

jordgubbar

mynta

Gör så här:

Dela äggulor och vitor i två skålar. Tillsätt socker till äggulorna och vispa till en fluffig smet. Vispa ihop kolasås, mascarpone och mandel- likör och vänd ner i äggvispet. Vispa äggvitorna till ett fast skum, och vänd försiktigt ner detta. Bryt sönder ett savoiardikex per portion i små bitar och lägg i botten av portionsformarna. Droppa försiktigt över hälften av kaffet. Bred på ett lager kolakräm och upprepa sedan hela proceduren. Låt stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten. Strax före servering, pudra över kakao och toppa med jordgubbar och mynta.

Tiramisu med kola och jordgubbar.

Tiramisu med kola och jordgubbar.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm