5 tips till dig som tar med matlåda till jobbet

12 aug, 2018 
AvRedaktionen
Använd matlådor med olika fack.
Att ta med matlåda till jobbet sparar både tid och pengar, dessutom slipper du fundera över vad du ska äta till lunch. Här är några enkla och smarta tips som underlättar rutinen.
Annons

1. Låda med fack

Använd gärna en lunchlåda med fack eller flera burkar så kan du enkelt förpacka din lunch, utan att den kladdar ihop eller tar smak av annat. Vissa saker kanske ska värmas olika länge också.

2. Matiga mackor

Det mesta passar ju egentligen att lägga på en macka – bitar av korv, kött, kyckling, grillade grönsaker, ägg eller omelett. Ta med gårdagens rester och köp färskt bröd när du är på jobbet, så kan du göra en matig macka i ett nafs. Glöm inte någon form av dressing eller färskost som gör mackan lite krämigare att äta.

Matiga och mättande mackor.
Matiga och mättande mackor.

3. Budgetpytt

Frys in rester av korv, köttbullar, kött och överbliven hackad potatis. Efter ett tag har du en hel pytt-i-panna i frysen!

Annons

4. Laga lite extra

Det är inte så svårt att slänga på en extra kycklingfilé när man ändå står och lagar, så har du alltid mat till dagen efter. Det gäller bara att få in det som rutin – och kyla den maten direkt!

5. Skafferi på jobbet

Se till att alltid ha en god olivolja, balsamvinäger, salt och peppar samt några nötter och frön på jobbet – då kan du alltid piffa till en lite trist sallad eller macka.

Goda och mättande matlådor. Foto: Lisa Björner
Goda och mättande matlådor. Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons