Thaisallad med biff och zucchini

Thaisallad med biff och zucchini.

Asiatisk biffsallad med zucchini, sparris, lime, chili och koriander. Dekorera med maskrosor. Hitta en biff av bra kvalitet, resten sköter sig självt!
15 april, 2018

2 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

1–2 ryggbiffar (300 g totalt)

soja

olja

1 zucchini

1 knippe sparris

1/4 lime

färsk koriander

1/2 chili (urkärnad och finhackad)

1 salladslök (tunt skivad)

maskrosor (till dekoration)

Dressing:

1 tsk rörsocker

1 msk risvinäger

1 tsk fisksås

1 msk vatten

1 msk sesamolja

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Vänd biffen i soja och stek dem därefter på varje sida ett par minuter i lite olja. Låt dem vila under folie. Skär zucchini i tunna skivor på längden med en osthyvel. Blanchera sparrisen och låt rinna av. Skär upp köttet i skivor och lägg det tillsammans med sparris och zucchini på ett fat. Ringla över dressingen och pressa över limeklyftan. Strö över koriander, chili, salladslök och maskrosor.

Thaisallad med biff och zucchini.

Thaisallad med biff och zucchini.

Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation