Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Thaiburgare med sweet chilidressing

25 aug, 2015
AvRedaktionen
Thaiburgare med sweet chilidressing.
En god och fettsnål kycklingburgare med thailändsk touch. Servera burgarna i bröd med lite vattenkrasse och en klick dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 stora eller 6 små burgare

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g kycklingfilé

4 salladslökar (finhackade)

1–2 tsk riven färsk ingefära

1 röd chili (urkärnad och finhackad)

1 äggula

1 litet knippe koriander (hackad)

salt och peppar

1 msk solrosolja

4 ciabatta- eller pitabröd

1 näve vattenkrasse eller babyspenat

Dressing:

1 dl matyoghurt

2 msk sweet chilisås

Gör så här:

Kör filén till en grynig massa i en matberedare. Blanda burgarsmeten och rör om ordentligt. Forma till burgare. Hetta upp oljan i en teflonpanna och stek burgarna gyllenbruna och helt genomstekta, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda ihop matyoghurt och sweet chilisås. Servera burgarna i bröd med lite vattenkrasse och en klick dressing.

Thaiburgare med sweet chilidressing.
Thaiburgare med sweet chilidressing.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons