Thaiburgare med sweet chilidressing

  • AvRedaktionen
Thaiburgare med sweet chilidressing.
En god och fettsnål kycklingburgare med thailändsk touch. Servera burgarna i bröd med lite vattenkrasse och en klick dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 stora eller 6 små burgare

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g kycklingfilé

4 salladslökar (finhackade)

1–2 tsk riven färsk ingefära

1 röd chili (urkärnad och finhackad)

1 äggula

1 litet knippe koriander (hackad)

salt och peppar

1 msk solrosolja

4 ciabatta- eller pitabröd

1 näve vattenkrasse eller babyspenat

Dressing:

1 dl matyoghurt

2 msk sweet chilisås

Gör så här:

Kör filén till en grynig massa i en matberedare. Blanda burgarsmeten och rör om ordentligt. Forma till burgare. Hetta upp oljan i en teflonpanna och stek burgarna gyllenbruna och helt genomstekta, cirka 5 minuter på varje sida. Blanda ihop matyoghurt och sweet chilisås. Servera burgarna i bröd med lite vattenkrasse och en klick dressing.

Thaiburgare med sweet chilidressing.
Thaiburgare med sweet chilidressing.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!