Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.

Den söta, syrliga och salta marinaden gör laxen till något alldeles extra. Färdig teriyakisås funkar fint. Servera med pak choi, shiitakesvamp och ris.
02 mars, 2017

Tid: 30 minuter

4 personer

Du behöver:

2 pak choi eller kinakål

200 g shiitake eller champinjoner

2 msk jordnötssolja

600 g laxfilé (ca 150 g per person)

1 1/2 dl teriyakisås

Gör så här:

Dela pak choi i 2 delar, putsa svampen om det behövs. Ringla lite olja i en stekpanna och stek laxen utan att den tar färg. Häll över teriyakisås och lägg på ett lock. Låt puttra ett par minuter på medelvärme. Fräs pak

choi och svamp i olja i en stekpanna, utan att de tar färg eller blir för mjuka. Häll över lite teriyakisås. Servera med ris.

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.

Teriyakilax med pak choi och shiitakesvamp.

Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna