Teriyakibiff i salladskoppar

Teriyakibiff i salladskoppar.

Superenkelt tilltugg med teriyakimarinerad lövbiff i salladsblad som passar utmärkt på en buffé eller att servera till GI- eller LCHF-anhängare.
29 maj, 2017

6 personer

Tid: 15 minuter + marinering

Du behöver:

350 g lövbiff

2 msk teriyakimarinad

1/2 gurka i små bitar

2 msk koriander (hackad)

saft från 1/2 lime

salt

6 små gem- eller romansalladsblad

1 röd chili (tunt skuren och urkärnad)

1/2 rödlök (tunt skivad)

Gör så här:

Skär köttet i tunna skivor och lägg i en skål. Tillsätt teriyakimarinaden och rör om så att allt kött är täckt. Marinera köttet i 5–10 minuter, har du tid under natten. Häll under tiden gurkan, koriandern och limejuicen i en separat skål. Salta lite och rör om. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i 1 1/2–2 1/2 minut för rare eller medium. Vänd köttet efter halva stektiden. Häll gurkblandningen på salladsbladen och toppa med teriyakibiff, chili och rödlök.

Teriyakibiff i salladskoppar.

Teriyakibiff i salladskoppar.

Recept och foto: Europapress