Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tarte tatin med päron och stjärnanis

17 mar, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på tarte tatin med päron och stjärnanis
Att imponera på sina gäster behöver inte alltid vara svårt. Här är ett recept på en enkel variant av tarte tatin med saftiga päron och stjärnanis.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021Brand logo
(ELLE) Experternas tips: Så blir mat- och dryckesåret 2021

Tarte tatin med päron och stjärnanis

En snabb variant av tarte tatin med fras, frukt och läckra aromer.

Så gör du en tarte tatin med päron och stjärnanis

4 portioner

Du behöver:

1 dl (125 g) strösocker
½ dl vatten
25 g smör
4 stjärnanis
½ citron, skalet
4 päron
1 ark smördeg

Till servering:

Vispgrädde eller crème fraiche

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Värm socker och vatten på medelvärme i en ugnstålig stekpanna. Sockret ska smälta, ta färg och bli till en brun karamell. Tillsätt smör, hela stjärnanis och riv ner citronskal. Sänk värmen och låt karamellen samla ihop sig.
  2. Skala och halvera päronen. Låt dem dra i karamellen i 5 minuter. Skär ut ett runt lock av smördegen och täck päronen med den. Vik ner degen innanför kanterna om den räcker till. Grädda gyllene i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Håll en tallrik mot tarten och vänd stekpannan uppochner. Ställ ner och skär upp bitar. Servera tarten varm med crème fraiche eller lättvispad grädde till.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons