Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Tårtbotten – grundrecept

13 mar, 2017 
AvRedaktionen
Det här receptet på tårtbotten fungerar till alla sorters tårtor.
Det här grundreceptet på tårtbotten fungerar till alla sorters tårtor. Ett prövat recept som gör det lätt för dig att lyckas med tårtbaket.
Annons

10–12 bitar

Tid: 1 timme

Ingredienser:

150 g smör

3 ägg, ekologiska

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Till formen:

smör och ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  4. Blanda mjölken med smöret och blanda ner det med äggblandningen.
  5. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten och blanda noga.
  6. Smörj och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 35–45 minuter tills kakan känns torr.
  8. Ställ att svalna i formen.
Gör flera olika tårtor på samma tårtbotten.
Gör flera olika tårtor på samma tårtbotten.

Av: Maria Zihammou
Foto: Åsa Dahlgren

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons