Tårtbotten – grundrecept

Det här receptet på tårtbotten fungerar till alla sorters tårtor.

Det här grundreceptet på tårtbotten fungerar till alla sorters tårtor. Ett prövat recept som gör det lätt för dig att lyckas med tårtbaket.
13 mars, 2017

10–12 bitar

Tid: 1 timme

Ingredienser:

150 g smör

3 ägg, ekologiska

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

Till formen:

smör och ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  4. Blanda mjölken med smöret och blanda ner det med äggblandningen.
  5. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Vänd ner det i smeten och blanda noga.
  6. Smörj och bröa en form med löstagbar kant cirka 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 35–45 minuter tills kakan känns torr.
  8. Ställ att svalna i formen.

Recept: Olika tårtor på samma tårtbotten

Gör flera olika tårtor på samma tårtbotten.

Gör flera olika tårtor på samma tårtbotten.

Av: Maria Zihammou
Foto: Åsa Dahlgren