Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Apgod tårta till barnkalaset

12 mar, 2017 
AvRedaktionen
Apgod tårta till barnkalaset.
Den här apgoda tårtan med choklad och banan går ganska snabbt att svänga ihop om du använder dig av färdiga tårtbottnar. Den som vill bakar förstås egna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 bitar

Tid: 40 minuter

Du behöver:

6 sockerkaksbottnar, 2 pkt om du köper färdiga

Fyllning:

2 dl tjock marsansås

200 g smör

3 1/2 dl florsocker

ca 1 msk saft, juice eller sockerlag

Topping:

5 dl vispgrädde

kakao

florsocker

o’boy

3–4 bananer

2 runda chokladbitar (till ögon)

2 rutor mörk choklad

Gör så här:

Blanda till marsansåsen enligt anvisningen på förpackningen och ställ åt sidan. Smält smöret och låt det svalna. Blanda i florsockret och rör därefter i marsankrämen under omrörning. Ställ in krämen i kylen.

Ta fram tårtbottnarna och lägg dem tre och tre på varandra. Använd en av uppsättningarna med tre stycken till att skära ut öron och nos. Behåll två av öronens bottnar och en från nosen.

Börja med att droppa lite av saften/sockerlagen på den understa tårtbottnen (den som ska bli huvudet) och lägg den på ett stort fat, tänk på att öronen ska få plats. Bred på lite av vaniljsmörkrämen och toppa med skivade bananer. Fortsätt likadant med nästa botten och avsluta med den sista bottnen.

Annons

Bred på lite vaniljsmörkräm där nosen ska sitta och tryck försiktigt fast den. Bred därefter på vaniljsmörkräm och lägg på skivade bananer mellan bottnarna till öronen. Placera öronen intill ”ansiktet”.

Fördela grädden i två bunkar och vispa den ena medan du tillsätter kakaopulvret till lagom färg och konsistens. Smaka av med florsocker. Vispa sedan grädden i den andra bunken och tillsätt lite av o’boypulvret så att du får en ljusbrun färg.

Smeta ut grädden enligt bilden och fäst ögonen. Smält den mörka chokladen. Fyll en liten plastpåse eller strut och spritsa dit en glad mun. Det går också bra att använda en lakritsrem.

Apgod tårta till barnkalaset.
Apgod tårta till barnkalaset.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons