Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Tapenade med fikon

15 aug, 2017
AvRedaktionen
Tapenade med fikon.
Smakrik tapenade med svarta oliver, torkade fikon, vitlök, kapris, basilika och olivolja. Gott till ostbrickan eller bara till kex! Ofta används även sardeller, men här har vi hoppat över det.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 5 dl

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

ca 5 torkade fikon

2 vitlöksklyftor (pressade)

5 dl urkärnande svarta oliver

1/2 dl kapris

2 msk hackad färsk basilika

salt och svartpeppar

1/2–1 dl olivolja

Gör så här:

Blötlägg fikonen i varmt vatten i cirka 10 minuter. Sila bort vattnet och lägg fikonen tillsammans med resten av ingredienserna utom oljan i en matberedare. Mixa och häll ner oljan – börja med 1/2 dl – i en tunn stråle under tiden. Tillsätt mer olja om konsistensen är för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med bröd eller kex.

Tapenade med fikon.
Tapenade med fikon.

Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons