Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Allt om det nya barkonceptet Tanqueray Top Notes

08 nov, 2021 
AvEmma Castman
Tanqueray Top Notes
Drabbas du av beslutsångest varje gång en meny sätts i din hand? Då kan Tanqueray Gins nya sensoriska barupplevelse vara något för dig.
Annons
Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färgBrand logo
Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färg

Få saker gör oss så nostalgiska som dofter. Från din ex-partners intensiva parfym till björkriset som fyllde klassrummet varje gång det vankades sommarlov.

Ja, dofter kan sätta igång våra tankar och kasta oss tillbaka i tiden på mindre än en sekund. Något som ginvarumärket Tanqueray tagit i beaktande i skapandet av ett helt nytt koncept. Idéen går under namnet Tanqueray Top Notes, och beskrivs som en sensorisk barupplevelse som syftar till att fokusera på de utsökta aromerna och unika smakerna som en flaska gin erbjuder.

I samarbete med Muro Scent och Coquetel Social

Konceptet har skapats i samarbete med det svenska doftvarumärket Muro Scent och cocktailbaren Coquetel Social i Stockholm, och går ut på att gästerna får möjlighet att välja drinkar baserat på vad deras näsa tycker är mest intressant.

Annons

Kunniga bartenders och doftexperter har nämligen förvandlat tre Tanqueray-cocktails till skräddarsydda dofter, och det är de du utgår ifrån i valet av dryck.

Så fungerar Tanqueray Top Notes

Så, hur fungerar det mer konkret? Jo, besöker du Coquetel Social och bestämmer dig för att testa Tanqueray Top Notes tilldelas du doftprover istället för en klassisk meny. Doftproverna är placerade under glasklockor som bartendern lyfter på och ber dig att utgå ifrån i valet av drink. Ambitionen har varit att fånga de viktigaste tonerna och aromerna som varje cocktail innehåller, oavsett om det är citrus, vanilj, timjan eller andra örter, kryddor, blommor eller frukt.

”Dofter berättar historier och skapar spontana känslor, som ofta blir lite suddiga eftersom vi är vana att tillskriva det vi ser stort värde. Jag tycker att detta koncept är väldigt intressant eftersom det bjuder in till att lita på vår intuition och känslor. När du kombinerar det med den fantastiska miljön de har att erbjuda på Coquetel Social har jag aldrig tvivlat på om någon av gästerna kommer att lämna med en helt unik upplevelse. Det här är första gången du kan prova något liknande i Sverige, så det är i sig ganska spännande”, säger Guri Rime, C&E Manager Diageo Nordics.

Annons

Menyn Tanqueray Top Notes bestar av tre olika cocktails, och varje cocktail kostar 169 kronor.

Foto: Tanqueray Gin

Annons