Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Tandoorikyckling med vitlöksyoghurt

17 jun, 2017
AvRedaktionen
Tandoorikyckling med vitlöksyoghurt.
Världens enklaste och världens godaste sås gör du av en burk vanlig matlagningsyoghurt och vitlök. Gör den i förväg och låt dra ett par timmar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

4 kycklinglår (eller 8–10 bitar lårfilé)

4 msk tandoorimix på burk

2 msk av vitlöksyoghurten (se nedan)

Vitlöksyoghurt:

1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt

+ 2 vitlöksklyftor (pressade)

salt och nymalen svartpeppar

ev finhackad färsk koriander

Till servering:

mixade wokgrönsaker (t ex sockerärter, minimajs och röd paprika)

Gör så här:

Börja med vitlöksyoghurten. Blanda matlagningsyoghurt med vitlök, salt och peppar. Ställ svalt.

Blanda till tandoorimarinaden enligt anvisning på burken och lägg den i en plastpåse tillsammans med kycklingen. Låt marinera i ett par timmar, gärna över natten i kylen.

Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen på ett ugnsfast fat och stek den i ugn ca 30 min. Kontrollera att den är ordentligt genomstekt. Woka grönsakerna i lite olja, krydda med salt och peppar.

Blanda vitlöksyoghurten med hackad koriander (eller servera den som den är) till kycklingen.

Tandoorikyckling med vitlöksyoghurt.
Tandoorikyckling med vitlöksyoghurt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons