Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sweet chili-marinerade kycklingklubbor

01 sep, 2014
AvRedaktionen
Sötsyrliga kycklingklubbor marinerade i lime, chili, vitlök, ingefära, soja och sweet chilisås. Servera med en frisk gurksallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sweet chili-marinerade kycklingklubbor.
Sweet chili-marinerade kycklingklubbor.

4 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

8–12 kycklingklubbor

2 lime

1 röd chili

1–2 vitlöksklyftor

2 msk finriven färsk ingefära

3 msk ljus soja

3 msk sweet chilisås

salt och peppar

Gör så här:

Blanda saften från limen med finhackad chili och vitlök, riven ingefära, soja och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och grilla dem i ugnen på 225° i 25–30 minuter. Vänd dem gärna under tiden.

Tips! Servera med urkärnad gurksallad med chili och färsk koriander.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons