Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

TAK i Stockholm vinner "Bästa nya restaurang"

12 jan, 2018 
AvSanna Hallert
TAK i Stockholm vinner "Bästa nya restaurang".
Kombinationen av stram, modern men ändå varm interiör i kombination med stjärnkocken Frida Ronges hyllade expertis i att gifta japansk och skandinaviskt kök, har gjort att restaurang TAK i Stockholm kammar hem det prestigefulla priset ”Årets bästa nya restaurang” av Wallpaper.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Konkurrensen om att utnämnas till årets bästa nya restaurang var tuff. Finalisterna var bland annat Botanist i Vancouver, Tate i Hong Kong och Kaléo i Beirut men det var TAK i Stockholm som kammade hem det prestigefulla priset.

”En hyllad kock, en prisad bartender, en norsk hotellägare och Sveriges enda sommeliers i sake är bara några av ingredienserna som tillsammans har skapat Stockholms senaste träffpunkt, TAK.” Lyder motiveringen.

Interiören på TAK är ett möte mellan det japanska och skandinaviska uttrycket.

Det är bland annat stjärnkocken Frida Ronges hyllade kunskaper i att skapa fantastiska rätter med svenska råvaror och japanska smaker såsom tempurafriterad svartrot med Kalixlöjrom som ledde till segern.

Annons
Frida Ronges känsla för att blanda svenska råvaror med japanska smaker hyllas.

Även interiören var delaktig i segern. Designad av svenska arkitektfirman Wingårdhs har köket varit inspirationen när restaurangen skulle utformas. Väggar revs i förmån för fönster som sträcker sig från golv till tak. Skandinaviska möbler kombinerades med förgyllda skärmar för att skapa rum i rummen.

TAK innefattar även Stockholms största takterrass med utsikt över staden.
TAK innefattar även Stockholms största takterrass med utsikt över staden.

Foto: TAK

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons