Tagliatelle med valnötspesto

Tagliatelle med valnötspesto.

Krämig pasta med pesto gjord på valnötter, persilja, vitlök, olivolja, parmesan och grädde. Koka pastan, blanda med såsen och servera.
15 april, 2017

2 personer

Du behöver:

400 g tagliatelle

200 g valnötter

1 knippe bladpersilja

1 vitlöksklyfta

2 dl olivolja

30 g parmesan

1 dl vispgrädde

salt

Gör så här:

Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nöt och de fått lite färg. Låt svalna. Lägg valnötter, persilja och krossad och skalad vitlök i en matberedare och kör tills det är finhackat. Tillsätt under tiden olivolja i en tunn stråle. Blanda sedan ner nyriven parmesan och grädde. Smaka av med salt. Koka pastan, blanda med såsen och servera.

Tagliatelle med valnötspesto.

Tagliatelle med valnötspesto.

Recept: Tomas Tengby
Foto: Ulrika Tengby Holm