Tagliatelle med köttfärssås och parmesan
- AvRedaktionen
Pasta med köttfärssås är en favorit, gärna tillsammans med ett glas rött vin. Servera pastan med parmesan och en sallad vid sidan om.
4 personer
Tid: 35 minuter
Ingredienser:
600 g blandfärs
2 gula lökar (strimlade)
2 vitlöksklyftor (hackade)
smör (till stekning)
2 burkar hela tomater (à 400 g)
1 dl rödvin
1 dl hönsbuljong
1 msk worcestershiresås
1/2 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och finhackad)
salt och grovmalen svartpeppar
1 msk timjan
2 tråg färsk pasta
olivolja och salt
Till servering:
1–2 dl parmesan (hyvlad)
Gör så här:
- Bryn färsen i lite smör tillsammans med löken.
- Tillsätt tomater, rödvin, buljong, worcestershiresås och hackad chili.
- Låt puttra i 10 min, krydda sedan med salt, peppar och timjan.
- Låt småkoka ytterligare ca 15–20 min på låg värme.
- Koka pastan i saltat vatten med lite olivolja tills den blir al dente. Häll av vattnet.
- Servera pastan med köttfärsen och hyvlad parmesan tillsammans med sallad på en assiett vid sidan om.