Tacopaj med körsbärstomater

Recept på tacopaj med körsbärstomater

Columbus Leth
Överraska på tacokvällen och bjud på en läcker tacopaj med körsbärstomater! Alla tacosmaker vi älskar i en och samma form helt enkelt.
10 januari, 2022
0:45

Efter reklamen: Magic Color Changing Margarita – cocktailen som ändrar färg

(0:45)

Tacopaj med körsbärstomater

En favorit i frasigt skal. Gör din egen tacokrydda så blir det mycket godare!

Bjud på en läcker tacopaj med körsbärstomater
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 äggula fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk majsolja
500 g köttfärs eller vegofärs
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 msk chiliflagor
2 tsk paprika
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
1 msk torkad oregano
Salt och nymalen svartpeppar
4 dl crème fraiche
2 ägg
75 g riven mozzarella
250 g körsbärstomater

Till servering:

Nachochips

Gör så här:

  1. Blanda smör och bägge sorterna mjöl i en matberedare. Tillsätt salt och äggula och mixa ihop till en deg. Packa in i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä sedan en pajform, cirka 24 cm i diameter, med degen. Tryck ut på kanterna. Låt stå i kylen i 1 timme.
  3. Värm ugnen till 200°. Nagga pajbotten med en gaffel och förgrädda i 8 minuter.
  4. Skala lök och vitlök och finhacka. Stek all lök i olja i en stekpanna i 2 minuter tills den mjuknar men inte tar färg. Tillsätt köttfärsen och stekvidare i 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och kryddor och låt småputtra i 10 minuter.
  5. Smaka av köttfärssåsenmed salt och peppar ochfördela på pajbotten.
  6. Vispa ihop crème fraiche,ägg, mozzarella, salt och peppar och häll över pajen. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Fördela i ett fint mönster påpajen. Grädda i ugnen i cirka40 minuter. Servera med nachochips.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth