TacoBar lanserar fler vegetariska och veganska alternativ på menyn

TacoBar lanserar fler vegetariska och veganska alternativ på menyn

Intresset för den vegetariska och veganska kosten växer, och det har aldrig varit så enkelt att äta vegetariskt på restauranger som det är nu. Flera av de stora matkedjorna har numera ett utbud av grönt på menyn, och TacoBar utökar nu med ännu fler alternativ.
14 november, 2017

Allt fler har insett fördelarna med att äta vegetariskt och veganskt, både när det gäller hälsan och miljön. Många av de populära matkedjorna har snappat upp trenden och TacoBar, den första Tex-Mex kedjan i Sverige, utökar nu sin meny med ännu fler gröna rätter.

Läs också: 5 veganska recept till adventsfikan

Bland annat hittar du nu sojaproteinet Vegme på restaurangerna, och andra vegetariska alternativ som chili veggie och bönor.

Sammanlagt finns det nu 250 vegetariska alternativ och kombinationer på restaurangerna runt om i landet, och vi hoppas att andra kedjor tar efter.

Läs också: Testat nya trendiga vegandrycken Smurflatte?

– Vi har försökt hitta ett alternativ som skall komplettera vår befintliga vegetariska meny och bredda den ytterligare. Idag kan man få nästan samtliga av våra rätter med ett vegetariskt protein som alternativ. Vi har även flera helt veganska alternativ och den menyn växer sig allt större. Bland annat har vi tagit in två helt nya veganska råvaror i form av vegansk ost och vegansk gräddfil, säger Lars Nallebro, vd på Svenska Taco Bar.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.