Tack Finland! Nu kommer Minttu med smak av godis

Nu kommer Minttu med smak av godis

Sweet! Här kommer spriten för alla godisälskare där ute: Minttu med godissmakerna lakrits, bubbelgum och polkagris. Och med den lägre alkoholhalten kan du dessutom unna dig mer än en shot. Hurra!
11 september, 2018

Den finska spritklassikern Minttu utvidgar sitt sortiment och går ganska långt ifrån sina tandkrämsfräscha pepparmyntarötter.

Minttu Twist släpps nämligen tre nya smaker – av godis

De nya smakerna lakritsstång, bubbelgum och polkagris kommer att innehålla mindre alkohol än originalsmaken, närmare bestämt 16 procent till skillnad från originalets 35 procent alkohol. Med andra ord kan det vara ett bra alternativ för den som gärna tar en shot på festen men som har dåliga erfarenheter av spritfyllor.

Minttu med smak av Bubblegum.

Minttu Bubblegum.

Enligt Pia Hägglöf, som är varumärkesansvarig för Minttu, är det på grund av den rådande lågalkoholtrenden som procenthalten har ändrats.

– Lågalkoholtrenden har funnits med oss ett tag, och då framförallt inom vin och öl, men vi ser också en växande efterfrågan på lågalkoholhaltiga alternativ när det kommer till shots. Att addera nya spännande smaker till den klassiska Minttu och dessutom med en tredjedel av originalets alkoholhalt känns både kul och modernt , säger hon.

Minttu med smak av lakrits.

Minttu Lakrits.

Minttu är dock inte först på bollen när det kommer till bubbelgum-sprit (som verkar vara det nya heta). För bara en månad sedan släppte nämligen företaget Sweet Little Liqueurs gin med smak av det klassiska bubbelgummet Hubba Bubba. De gör även gin med smak av popcorn, ice pop, jammy dodger och fruktsallad.

Minttu med smak av polka.

Minttu Polka.

Nyheten Minttu Twist finns i Systembolagets beställningssortiment sedan den 1 september 2018 och kostar 159 kr för 50 cl.

Läs mer:

Gin med Hubba Bubba-smak – blir man inte lite nostalgisk?

Forskning: Så påverkas olika spritsorter ditt humör