Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Systembolaget släpper öl med smak av dammsugare – aw och fika i ett

18 feb, 2022 
AvElin Jonsson
alkoholhaltig öl med smak av bakverket dammsugare, något för dig?
Så, vilka gillar dammsugare och öl?
Nu kan den som är sugen köpa både och på Systembolaget som nu släpper en alkoholhaltig öldryck med smak av just punschrullar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Frida Lunds vintips - tips för nybörjarenBrand logo
Frida Lunds vintips - tips för nybörjaren

Från och med nu kommer du som gillar både öl och godsaken dammsugare kunna gå loss bland Systemets tillfälliga sortiment. För den 18 februari lanseras nya öldrycken Kees Swedish Vacuum Cleaner skapad av den nederländske ölbryggaren Kees Bubberman.

Så varför inte svalka strupen med en alkoholhaltig öl som har smaken av den svenska klassikern punschrullen? Enligt pressmeddelandet är den så kallade Dammsugarölen ”En krämig och mörk så kallad pastry stout, en svart öl med smak av choklad och marsipan.”

Annons

På Systembolaget får du en burk för 47 kronor, och om ölet skriver de såhär:

”Mycket söt smak med inslag av choklad, mörkt bröd och marsipan. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till chokladdesserter.”

Ölbryggaren Kees Bubberman älskar dammsugare – och öl

Den nederländske ölbryggaren Kees Bubberman har en fäbless för för det gröna marsipanklädda bakverket som är mångas favorit här hemma i Sverige. Han gillar det så pass mycket att han kände ett sug på att göra det till en alkoholstark specialöl som nu går att hitta på Systembolagets tillfälliga sortiment-hylla.

Om man då gillar dammsugaren med dess fyllning av kaksmulor smaksatta med punsch, och om man inte har något emot öl – kan man från och med nu få två i ett.

Foto: TT/Systembolaget

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons