Syrliga ugnsäpplen med rosmarin

Ugnsäpplen med rosmarin är den perfekta efterrätten. Servera med vispad grädde eller lite vaniljglass!
11 september, 2019

4–6 portioner

Du behöver:

4 äpplen

2 tsk kanel

1 krm muskot, malen

4 msk råsocker

1 dl strösocker

50 g smör

1/2 dl vatten

50 g mandelspån

2 kvistar färsk rosmarin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Smöra en ugnsform med smör.
  2. Dela äpplena på mitten och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform.
  3. Strö över kanel, muskot, råströsocker och strösocker.
  4. Klicka ut smöret över äpplena och häll på vatten. Strö över mandelspånen och lägg i kvistar av rosmarin.
  5. Ställ formen i mitten av ugnen och sänk värmen till 150°. Grädda i 50–55 minuter.
  6. Rör om i formen då och då så äpplena inte bränner fast.
  7. Ta ut äpplena och servera dem ljumma med vispad grädde eller lite vaniljglass.
Recept på syrliga ugnsäpplen med rosmarin

Syrliga ugnsäpplen med rosmarin.

Av: Anne Wendt/Söderberg Agentur

Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: