Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Syltgömmor med smak av mandel

22 mar, 2016 
AvRedaktionen
Följ upp påskmiddagen med ett härligt bakverk, som dessa syltgömmor med smak av mandel. Dekorera med färgglatt påskgodis. Gott för både stora och små!
Annons
Syltgömmor med smak av mandel. Recept och foto: Dansukker
Syltgömmor med smak av mandel. Recept och foto: Dansukker

12 st

Deg:

250 g vetemjöl

1 ¼  dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker

1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

1 krm salt

125 g smör eller margarin, i bitar

2 äggulor

1 msk kallt vatten

Fyllning:

3 äggvitor

1 krm salt

½ dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker

125 g smör eller margarin, rumstempererat

100 g mandel, mald, skalad

1 ¼  dl vetemjöl

1 dl sylt, valfri sort

Garnering:

Dansukker Ekologiskt Florsocker, påskgodis

Gör så här:

Smörj 12 stycken brioche- eller andra veckade formar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och matfettet i en skål och rör om tills fettet är finfördelat. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i cirka 30 minuter. Vispa vitor och salt till fast skum. Tillsätt därefter sockret under fortsatt vispning. Arbeta in matfettet och därefter mandel och vetemjöl. Tryck ut degen i formarna. Lägg en knapp matsked sylt i varje form. Fyll därefter formarna med mandelsmet. Grädda mitt i ugnen i 175° (varmluft 150°) och grädda i cirka 30 minuter. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen. Lägg en bit påskgodis på varje kaka.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons