Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Syltade körsbär

16 sep, 2015
AvRedaktionen
Syltade körsbär.
Syltade körsbär kan med fördel serveras till desserter eller till våfflor med vispad grädde. I det här receptet har vi använt körsbär, socker, grappa och sött marsalavin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 kg körsbär

Lag:

200 g socker

2 msk grappa

2 dl sött marsalavin

Gör så här:

Värm socker, grappa och marsala tills sockret har lösts upp. Skölj körsbären och lägg dem i sirapen. Häll upp allt på väl rengjorda burkar och låt dem dra minst ett dygn. Förvara svalt och se till att körsbären alltid är täckta av lagen.

Syltade körsbär.
Syltade körsbär.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons