Svenskt destilleri släpper rosa gin

Rosa gin från Stockholms Bränneri.

Den 5 juni lanserar Stockholms Bränneri sin första batch av "Pink gin", så nu kan du göra rosa Gin & Tonic med smak av rabarber och rosor i sommar!
29 maj, 2018

Det verkar som att de två hetaste trenderna i spritvärlden just nu är gin – och rosa! Tidigare i våras presenterade sprittillverkaren Beefeater en rosa gin med smak av jordgubbar, och nu hakar alltså även Stockholms Bränneri på trenden.

Rosa gin med smak av rabarber och rosenblad

Den 5 juni släpper det svenska destilleriet nyheten Pink Gin med karaktär av rabarber och rosenblad, och efter destillering tillsätter de vilda lingon som ska tillföra både frisk smak och färg till den nya spritdrycken.

Stockholms bränneri släpper rosa gin den 5 juni.

Den 5 juni släpps Pink Gin på Systembolagets hemsida. Foto: Stockholms Bränneri

Enligt bränneriet dricks deras rosa gin med fördel som en G&T i sommar, och de rekommenderar Fever Tree Mediterranean Tonic som smaksättare.

– Vi var inspirerade av skära, ljumna sommarkvällar när vi tog fram vår Pink Gin, och ville skapa en blommig och delikat gin som fortfarande var härligt torr. Smaken av svensk sommar helt enkelt, säger Anna Wikner vid Stockholms Bränneri.

Alkoholhalten ligger på 40 procent, flaskorna rymmer 500 milliliter och de kostar 310 kronor. Pink Gin är ekologisk och går att beställa på Systembolagets hemsida från och med den 5 juni.

Läs mer:

Halleluja! Nu kommer en rosa gin – med jordgubbssmak

Nu kommer ett läppbalsam med smak av Gin & Tonic

Underbara nyheter! Nu öppnar ett gin-spa