Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Svenskarnas fem favoritdesserter

29 okt, 2015 
AvCassandra Lindblom
Svenskarna har sagt sitt – glass före kladdkaka! Arla har nämligen kartlagt svenskarnas dessertvanor vilket visar att hela 69 % väljer glass framför allt annat när det kommer till att lista sin favoritdessert.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
dessert

Det är framförallt yngre personer som satsar på desserten. En femtedel av 18 – 34-åringar säger sig äta mer dessert idag än för tre år sedan, medan en tredjedel av personer över 55 år har minskat sitt dessertätande under samma period.

Svenskarnas fem favoritdesserter:

1. Glass

2. Paj

3. Kladdkaka

4. Bullar eller kakor

5. Fruktsallad

– Den här undersökningen bekräftar svenskarnas aptit på dessert efter maten och speciellt hos yngre personer, som i allt större utsträckning använder digitala medier för inspiration. Klassiker i olika tappningar går verkligen hem och det ser vi också på arla.se där recept som kladdkaka är bland de mest populära sökningarna, säger Mikael Lindgren, PR-chef, Arla Sverige.

De populäraste konditorerna är just nu Cecilia Andersson, Roy Fares, Sara Hultberg och Magnus Johansson.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons