Svartvinbärsgranita med mynta och bubbel

Recept på svartvinbärsgranita med mynta och bubbel

Columbus Leth
Svartavinbär är ett underskattat litet bär som många gånger växer direkt ute i trädgården. Plocka av och bjud på en svartvinbärsgranita med mynta och bubbel, både gott och uppfriskande!
01 juli, 2021
0:58

Efter reklamen: Mojitoglass

(0:58)

Svartvinbärsgranita med mynta och bubbel

Granita är en slags isglass från Sicilien. Den påminner om sorbet, men med grövre kristaller. Har du bråttom, välj färdig sorbet.

Så gör du svartvinbärsgranita med mynta och bubbel
Columbus Leth

4 drinkar

Du behöver:

1 lime
1 handfull färsk mynta
2 dl vatten
1/2 dl strösocker
300 g rensade svarta vinbär eller björnbär, frysta går bra
8 cl gin eller alkoholfri spritdryck
6 dl mousserande vin eller alkoholfritt mousserande

Garnering:

1 handfull färsk mynta

Gör så här:

  1. Pressa saften ur limefrukten. Koka upp limesaft, mynta, vatten och socker till en lag. Lägg ner vinbären eller björnbär och koka upp så de spricker.
  2. Sila lagen och låt svalna. Slå upp lagen i en behållare, ca 18x24 cm, gärna med lock. Annars kan du täcka den med folie. Låt stå i frysen 4–6 timmar eller över natten.
  3. Gröp ur granitan och fyll fyra glas. Slå på mousserande vin, garnera med mynta och servera genast eftersom isen smälter snabbt.

Recept: Timm Vladimir, Inge Skovdal Foto: Columbus Leth, Skovdal Nordic

Missa inte

6 drinkar med cava eller prosecco

Mousserande vin är en perfekt drinkingrediens.

Marängkaka med vinbär

Ljuvlig kaka med maräng och röda vinbär.

Somriga kalastårtor med bär

Så galet gott med bär i dessert! Vilken tårta blir din favorit?