Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Testa nya baktrenden: Svarta baguetter

04 feb, 2022 
Trendiga svarta baguetter med smak och färg av kaffe och malt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fem klassiska maträtter som vi helt glömt bortBrand logo
Fem klassiska maträtter som vi helt glömt bort

3 stycken

Kaffe och malt ger dessa bröd smak och vacker svart färg.

15 g jäst

5 dl starkt nybryggt kaffe

2 msk honung

60 g maltmjöl

100 g rågmjöl

15 g salt

450 g vetemjöl

Gör så här:

  1. Rör ner jästen i kaffet i en skål och tillsätt honung, maltmjöl och rågmjöl. Låt degen stå varm i 15 minuter tills den börjar bubbla lite.
  2. Tillsätt salt och vetemjöl lite i taget och knåda degen väl i en degblandare tills den är lätt och smidig.
  3. Lägg degen i en ren bunke, täck den med hushållsfilm och låt den stå över natten i kylen.
  4. Dela degen i 4 och forma dem till bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250°, och grädda bröden i ca 10 minuter. Häll ner lite vatten i en ugnsfast form som du ställer i nedre delen av ugnen när du sätter in bröden, så det ångar.
  6. Sänk temperaturen till 220°, och grädda bröden i ytterligare 10–15 minuter, tills de är knapriga och låter ihåliga när du knackar på dem.
  7. Låt svalna något på galler och njut av bröden varma och nygräddade.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons