4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
3 dl svart råris
1 liter vatten
400 g gula vaxbönor (eller sockerärter)
1 kg oskalade räkor
2 avokado
50 g babyspenat
Ingefärssås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl majonnäs
1 tsk fint riven färsk ingefära
1 msk hackad färsk koriander
salt
Gör så här:
Häll riset i en kastrull tillsammans med 1 liter vatten. Sjud under lock i 35 minuter tills riset mjuknat och sila bort överflödig vätska. Snoppa vaxbönorna och lägg dem i kokande lättsaltat vatten. Sjud dem i 3 minuter tills de är knappt mjuka. Låt dem rinna av. Skala räkorna. Kärna ur och skär avokado i klyftor. Rör samman yoghurt, majonnäs, ingefära och koriander. Lägg upp ris, avokado, och spenat på en tallrik. Toppa med räkorna. Servera med såsen.
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt