Svamptoast med parmesan och persilja

Svamptoast med parmesan och persilja.

Svamptoast toppad med riktigt med parmesanost och lite hackad persilja. Servera direkt när toasten är klar, då smakar den allra bäst!
25 september, 2017

En skvätt grädde gör hela skillnaden. Grädden fångar upp den goda svampsmaken som annars skulle stanna i pannan, glacerar svampen och ger rätten bra konsistens.

4 personer

Du behöver:

200 g blandad skogssvamp, rensad och skuren i bitar

neutral olja och smör till stekning

1 msk finhackad schalottenlök

½ dl vispgrädde

salt och svartpeppar

4 skivor surdegsbröd

rikligt med riven parmesanost

lite hackad persilja

Gör så här:

  1. Stek svampen i olja och smör i en stekpanna tills svampen fått lite färg. Tillsätt lök och slå på grädde. Låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt. Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja. Servera direkt.
Svamptoast med parmesan och persilja.

Svamptoast med parmesan och persilja.

Recept: Markus Aujalay
Ur: Markus mat (Nygren & Nygren)
Foto: Ingvar Eriksson

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: