Svamptoast med portvin och parmesanost

Recept på svamptoast med portvin och parmesanost

Svamptoast går alltid hem! Denna variant med portvin och parmesanost är underbart spröd och full av smak. Toppa med persilja vid servering.
13 januari, 2020

4 portioner

Du behöver:

200 g blandad, rensad och skuren skogssvamp

Olja, till stekning

Smör, till stekning

1 msk finhackad schalottenlök

1 tsk portvin

1/2 dl vispgrädde

Salt och nymalen svartpeppar

4 skivor surdegsbröd

1 dl finriven parmesan

2 msk finhackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Fräs den rensade, skurna svampen i olja och smör tills den får fin färg.
  2. Lägg i löken och stek vidare någon minut.
  3. Häll över portvin, låt koka in.
  4. Häll över grädde, låt koka in.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek brödet frasigt i smör på båda sidorna.
  7. Fördela svampen på brödet, strö över parmesan och persilja, servera genast.
Recept på svamptoast med portvin och parmesanost

Svamptoast med portvin och parmesanost.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal

LÄS MER:

Svamptoast med parmesan och persilja

Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: