Svamptoast med portvin och parmesanost
- AvRedaktionen
Svamptoast går alltid hem! Denna variant med portvin och parmesanost är underbart spröd och full av smak. Toppa med persilja vid servering.
4 portioner
Du behöver:
200 g blandad, rensad och skuren skogssvamp
Olja, till stekning
Smör, till stekning
1 msk finhackad schalottenlök
1 tsk portvin
1/2 dl vispgrädde
Salt och nymalen svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
1 dl finriven parmesan
2 msk finhackad bladpersilja
Gör så här:
- Fräs den rensade, skurna svampen i olja och smör tills den får fin färg.
- Lägg i löken och stek vidare någon minut.
- Häll över portvin, låt koka in.
- Häll över grädde, låt koka in.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek brödet frasigt i smör på båda sidorna.
- Fördela svampen på brödet, strö över parmesan och persilja, servera genast.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Inge Skovdal
LÄS MER: