Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris

04 jun, 2025
Recept på surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris
Columbus Leth
Satsa på en god lunch som går fint att äta kall – toppa surdegsbröd med tonfisksallad och krispig grön sparris. Briljant!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo
Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris

En klassisk tonfisksallad på gott surdegsbröd passar både i matlådan och som en lätt lunch. Toppa med krispig sparris.

Matig surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 stjälk stjälkselleri
2 smörgåsgurkor
½ rödlök
260 g tonfisk i olja (avrunnen vikt)
3 msk majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Smörgås:

250 g grön sparris
1 msk smör
Salt
8 skivor surdegsbröd
4 blad romansallad

Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo
Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Gör så här:

  1. Skölj sellerin och finhacka den. Låt gurkorna rinna av och skär dem i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda tonfisken med majonnäs, senap, citronsaft, salt och generöst med nymald peppar. Vänd ner selleri, smörgåsgurka och rödlök, och smaka av.
  2. Smörgås: Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisarna och släng dem. Ångkoka sparrisarna i saltat vatten med en klick smör i en djup panna i ½–1 minut. Låt dem rinna av och svalna något. Skölj och torka salladen. Lägg romansallad, tonfisksallad och sparris på mackorna. Njut direkt eller slå in i smörgåspapper till picknick.

Foto: Columbus Leth

Annons