Surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris

Recept på surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris
Columbus Leth
Satsa på en god lunch som går fint att äta kall – toppa surdegsbröd med tonfisksallad och krispig grön sparris. Briljant!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.Brand logo

Brynt smörsås - perfekta kombinationen till torsk & primörer.

Surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris

En klassisk tonfisksallad på gott surdegsbröd passar både i matlådan och som en lätt lunch. Toppa med krispig sparris.

Matig surdegsmacka med tonfisksallad och grön sparris
Columbus Leth

4 portioner

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 stjälk stjälkselleri
2 smörgåsgurkor
½ rödlök
260 g tonfisk i olja (avrunnen vikt)
3 msk majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Smörgås:

250 g grön sparris
1 msk smör
Salt
8 skivor surdegsbröd
4 blad romansallad

Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlarBrand logo

Ännu bättre med Markiz #5 - Lyxiga nudlar

Gör så här:

  1. Skölj sellerin och finhacka den. Låt gurkorna rinna av och skär dem i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda tonfisken med majonnäs, senap, citronsaft, salt och generöst med nymald peppar. Vänd ner selleri, smörgåsgurka och rödlök, och smaka av.
  2. Smörgås: Bryt av den nedersta träiga delen av sparrisarna och släng dem. Ångkoka sparrisarna i saltat vatten med en klick smör i en djup panna i ½–1 minut. Låt dem rinna av och svalna något. Skölj och torka salladen. Lägg romansallad, tonfisksallad och sparris på mackorna. Njut direkt eller slå in i smörgåspapper till picknick.

Foto: Columbus Leth