Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

4 superfood-recept för hela dagen

11 jan, 2018 
AvRedaktionen
God och nyttig superfood. Foto: Christina Sundien
Här bjuder vi på en hel dag med superfood: Börja med en smoothie, ta biffarna till lunch, energibaren som mellis och avsluta med salladen.
Annons

Superfood kallar vi de där fantastiska råvarorna som innehåller extremt mycket vitaminer, mineraler och andra nyttigheter. Det finns ingen absolut definition på vad som kan räknas in i kategorin, men säkert är att alger, blåbär, chiafrön, spirulina, granatäpple, rödbetor, linser, groddar och hallon hör hit.

Här är fyra recept för en supernjutardag!

FRUKOST: Smoothie med macapulver och hallon

Mättande och näringsrik smoothie med macapulver, banan, avokado och hallon. Perfekt för den som inte gillar att sitta och tugga på morgonkvisten.

Smoothie med macapulver och hallon.
Smoothie med macapulver och hallon.

LUNCH: Pankopanerade shiitakebiffar

Matiga biffar med shiitakesvamp. Pensla biffarna med äggsmet och vänd dem i panko innan du steker dem i en panna. Servera med sallad och kall sås.

Pankopanerade shiitakebiffar.
Pankopanerade shiitakebiffar.

MELLANMÅL: Energibar med nötter, frön och bär

Knaprig energibar med havregryn, nötter, frön, torkade aprikoser och tranbär. Ett fullspäckat litet mellanmål som mättar och piggar upp.

Energibar med nötter, frön och bär.
Energibar med nötter, frön och bär.

MIDDAG: Rödbetssallad med senapsdressing

En riktigt smakrik sallad med rödbetor, alger, linser och nötter som kan ätas som en lätt middag eller som ett tillbehör. Toppa med senapsdressing.

Rödbetssallad med senapsdressing.
Rödbetssallad med senapsdressing.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons