Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Stekta persikor med hallon och glass

01 dec, 2017
AvRedaktionen
Jessica Frejs stekta persikor med hallon och glass.
Den klassiska efterrätten peach melba uppfanns redan år 1893 och grunden är just kombinationen persika, hallon och glass. I Jessica Frejs version har hon slängt in kontrasten mellan varm och kallt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– Min kärlek till konserverade persikor bygger till stor del på nostalgi. Vi fick det när jag var liten och jag har så många fina minnen till den smaken, berättar Jessica Frej.

4 portioner

Tid: 10 minuter

Du behöver:

1 burk konserverade persikor, à 415 g

2 msk smör

1 pkt frysta hallon, à 225 g

2 msk råsocker

1/2 liter vaniljglass

Gör så här:

  1. Häll av persikorna
  2. Stek persikorna i smör på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
  3. Tillsätt hallon och socker och låt allt bli varmt.
  4. Servera varmt med vaniljglass.
Stekta persikor med hallon och glass.
Stekta persikor med hallon och glass.

Ur ”Supergott och supersnabbt” (Bonnier Fakta) av Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons