Stekt skrei med ägg, räkor och kaprissmör
- AvRedaktionen
Lättlagad rätt med den norska torsken skrei. Servera med ägg, räkor och kaprissmör på en bädd av riven pepparrot. Gott och snyggt!
4 portioner
Tid: 20-40 min
Du behöver:
800 g norsk skreifilé
1 msk salt
solrosolja
2 klyftor vitlök
1 msk smör
2 st ägg
100 g norska räkor, skalade
150 g smör
1 st schalottenlök
3 msk kapris
2-3 tsk citronsaft
salt och peppar
pepparrot
Gör så här:
- Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
- Skölj av och torka fisken. Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter.
- Först då vänder du fisken och steker den 1–2 minuter på den andra sidan.
- Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.
Kaprissmör:
- Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ägg:
- Koka äggen i 7 min.
- Riv på rivjärn först på grova sidan sen river man det rivna ägget på fina sidan av rivjärnet.
- Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop.
- Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.
Servering:
Servera fisken på en bädd av riven pepparrot med räkor och kaprissmöret ovanpå skreien och äggskivorna bredvid.