Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Steak sandwich med örtcreme

15 apr, 2017
AvRedaktionen
Steak sandwich med örtcreme.
Den här smarriga smörgåsen är perfekt att göra på de köttbitar som kan ha blivit över från gårdagens middag. Det spelar inte så stor roll vilken sorts kött du använder.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 15 minuter

Steak sandwich:

2 stekta köttbitar (t ex fläskkarré, fläskfilé eller ryggbiff)

2 nävar rucolasallad

1/4 gurka

1 röd paprika

8 små röda eller gula tomater

1/2 ciabattabröd

Örtcreme:

2 msk finhackad färsk persilja

1/2 vitlöksklyfta

2 msk crème fraiche

2 msk majonnäs

en skvätt färskpressad citronsaft

salt och peppar

Gör så här:

Skär köttet i strimlor. Skölj alla grönsaker. Strimla gurkan och paprikan. Dela tomaterna. Skär ciabattan till två rejäla smörgåsar och skär de i två delar. Mixa alla ingredienser till örtkrämen och bred på insidan av brödskivorna. Lägg på grönsakerna och köttet på brödens underdelar och lägg på locken.

Steak sandwich.
Steak sandwich.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons