Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad
- AvRedaktionen
Sprödbakad torsk med citron, vitlök och avokadosallad. Blir det ströbrödsblandning över kan du strö den över köttet eller grönsakerna dagen efter.
4 personer
Du behöver:
2 dl pankoströbröd
rapsolja till stekning
1 vitlöksklyfta (finriven eller pressad)
finrivet skal från 1 citron
några kvistar timjan (hackade)
salt och svartpeppar
4 torskfilébitar à 150 g
salt och svartpeppar
Avokadosallad:
1/2 rödlök (finhackad)
2 avokador (i mindre bitar)
1 tomat (i mindre bitar)
1/2 röd chili (finhackad)
2 salladslökar (tunt skivade)
1 dl kalamataoliver med kärna
1 msk kapris i lag
3 msk olivolja
saft från 1 citron
lite hackad persilja
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Stek ströbrödet i olja tills det börjar blir gyllenbrunt. Blanda med vitlök, citronskal och timjan. Smaka av med salt och peppar.
- Krydda fisken med salt och peppar och baka i ugn på 100° ca 20 minuter tills fisken precis är färdig.
- Strö över rikligt med ströbrödsblandning.
- Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.