Spröd granola med kanel och kokos

Recept på spröd granola med kanel och kokos

Ditte Ingemann
Baka din egen granola med kanel, kokos och banan – du kommer längta till frukosten!
15 mars, 2022
Nyttig shot med gurkmeja och ingefära
1:03

Efter reklamen: Nyttig shot med gurkmeja och ingefära

(1:03)

Slå på ljud

Spröd granola med kanel och kokos

Bananen gör granolan härligt söt och lite knäckig.

Så bakar du din egen granola med kanel och kokos
Ditte Ingemann

1 stor burk

Du behöver:

200 g (5 ½ dl) havregryn
100 g (2 dl) kokosmjöl
50 g pumpafrön
50 g solrosfrön
100 g mandlar
2 tsk malen kanel
½ tsk flingsalt
3 msk olivolja
3 msk honung
3 msk jordnötssmör
1 mogen banan

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° varmluft. Blanda havregryn, kokosmjöl, pumpafrön, solrosfrön, mandlar, kanel och salt i en bunke.
  2. Värm upp olja, honung och jordnötssmör till kokpunkten i en liten kastrull. Mosa bananen i en skål. Rör ner den varma blandningen och bananmoset bland de torra ingredienserna och fördela över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Baka granolan i ugnen i ca 20–25 minuter. Håll koll på vad som sker under tiden och rör runt då och då. Låt svalna och förvara den spröda granolan i en lufttät behållare. Den håller i flera veckor.Ingredienser till spröd granola med kanel och kokos

Foto: Ditte Ingemann