Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Spröd granola med kanel och kokos

15 mar, 2022 
AvDitte Ingemann
Recept på spröd granola med kanel och kokos
Baka din egen granola med kanel, kokos och banan – du kommer längta till frukosten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Nyttig shot med gurkmeja och ingefäraBrand logo
Nyttig shot med gurkmeja och ingefära

Spröd granola med kanel och kokos

Bananen gör granolan härligt söt och lite knäckig.

Så bakar du din egen granola med kanel och kokos

1 stor burk

Du behöver:

200 g (5 ½ dl) havregryn
100 g (2 dl) kokosmjöl
50 g pumpafrön
50 g solrosfrön
100 g mandlar
2 tsk malen kanel
½ tsk flingsalt
3 msk olivolja
3 msk honung
3 msk jordnötssmör
1 mogen banan

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° varmluft. Blanda havregryn, kokosmjöl, pumpafrön, solrosfrön, mandlar, kanel och salt i en bunke.
  2. Värm upp olja, honung och jordnötssmör till kokpunkten i en liten kastrull. Mosa bananen i en skål. Rör ner den varma blandningen och bananmoset bland de torra ingredienserna och fördela över en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Baka granolan i ugnen i ca 20–25 minuter. Håll koll på vad som sker under tiden och rör runt då och då. Låt svalna och förvara den spröda granolan i en lufttät behållare. Den håller i flera veckor.Ingredienser till spröd granola med kanel och kokos

Foto: Ditte Ingemann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons