Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Spett med päron, brie och rucola

06 okt, 2023 
AvAnna Wendt
Recept på spett med päron, brie och rucola
Tänk att så mycket gott får plats i en och samma lilla munsbit – päron, brie, rucola och crema di balsamico.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Spett med päron, brie och rucola

Många goda smaker på liten yta!

Oslagbara små spett med päron, brie och rucola

12–16 stycken

Annons

Du behöver:

Ca ½ dl valnötter
1–2 hårda päron, gärna conference
1 msk pressad citronsaft
250 g camembert
En näve ruccola
½–1 msk crema di balsamico

Gör så här:

  1. Hacka valnötterna grovt och rosta i torr stekpanna tills gyllene. Låt svalna.
  2. Dela päronet i bitar, ca 3 x 3 cm, och blanda dem med citronsaften i en skål eller bunke. Dela osten i ungefär lika stora bitar.
  3. Trä en bit päron på ett spett, knyckla ihop lite ruccola och trä på innan du avslutar med en bit ost. Lägg spetten på ett serveringsfat och ringla över lite balsamico. Toppa med rostade valnötter.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons