Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Frittata med bacon, chèvre och spenat

23 feb, 2016
AvRedaktionen
Frittata med bacon, chèvre och spenat.
En allround-rätt som passar både till frukost, lunch eller middag. Servera den varma frittatan med en fräsch sallad och ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

100 g babyspenat

1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök

2 msk olivolja

salt och peppar

10 ägg

1 paket bacon

200 g chèvre

1 paprika

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök och lök och fräs i olivolja tillsamman med spenaten, salta och peppra.
  2. Vispa ihop äggen i en bunke och häll över spenaten i pannan och blanda runt
  3. Smörj en ugnsfast form och häll i äggblandningen.
  4. Stek baconet knaprigt, låt det rinna av och fördela över äggsmeten tillsammans med chèvre och fina paprikaskivor.
  5. Grädda mitt i ugnen på 225° i cirka 15 minuter.
Frittata med bacon, chèvre och spenat.
Frittata med bacon, chèvre och spenat.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons