Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Risotto med matvete, spenat och stekt lax

01 nov, 2016
AvRedaktionen
Risotto med matvete, spenat och stekt lax.
Varför inte testa en matvete-otto i stället för risotto? Mättande och härligt god med nötaktig smak. Stekt lax och färsk spenat är gott till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 lök

1 vitlöksklyfta

1 msk färska rosmarinblad/barr

4 msk smör

250 g matvete

1 dl torrt vitt vin

6 dl grönsaksbuljong

4 laxfiléer à ca 150 g

2 msk olivolja

salt och peppar

1 liten påse färsk spenat

1 krm riven muskotnöt

4 msk parmesan (finriven)

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka rosmarinbladen. Hetta upp 2 msk smör i en traktörpanna och bryn lök och vitlök. Tillsätt matvete och rör om. Tillsätt vinet och sedan buljongen. Låt allt koka upp och låt det därefter sjuda i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt spenat och hälften av rosmarinen. Tillsätt eventuellt ytterligare buljong om röran är för torr, koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt. Tillsätt resten av smöret och parmesanosten.

Smält under tiden 1 msk smör och 2 msk olja i en stekpanna. Stek fisken på medelvärme i 3–4 minuter på vardera sidan. Salta och peppra.

Servera laxen med matveteröran. Strö resten av rosmarinbladen över rätten.

Risotto med matvete, spenat och stekt lax.
Risotto med matvete, spenat och stekt lax.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons