Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Spenat- och getostfrittata med salsa verde

17 feb, 2015
AvRedaktionen
Spenat- och getostfrittata med salsa verde.
Frittata är en italiensk variant på omelett. Rätten fungerar lika bra till lunch som en lätt middag. Gör då en stor frittata i stället för fyra små. Servera med salsa verde och en grönsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

5 ägg

salt och malen svartpeppar

1 msk vispgrädde

persilja (finhackad)

1 dl parmesanost (riven)

70 g färsk spenat (hackad)

50 g getost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, salt och peppar, grädde, persilja, parmesanost och getost. Olja in 4 små ugnssäkra formar (cirka 10 cm i diameter) alternativt en stor form. Häll vispet i formarna och strö över spenat. Toppa med lite extra parmesan och getost. Ställ i ugn i 20–30 minuter tills frittatan har en gyllene färg. Servera med salsa verde och en grönsallad.

Salsa verde

Du behöver:

6 msk persilja (finhackad)

4 msk basilika (finhackad)

2 msk mynta (finhackad)

1 msk sardell (finhackad)

1 msk kapris (hackad)

1 msk dijonsenap

2 tsk vitvinsvinäger

5 msk olivolja, extra virgin

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en skål.

Spenat- och getostfrittata med salsa verde.
Spenat- och getostfrittata med salsa verde.

Foto: Richard Jung
Recept: Arthur Potts Dawson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons