Sparrissoppa med forellrom

  • AvSofie Nyblin
Sparris och forellrom är vacker vårmat. Här i en ljuvlig soppa med vitt vin, mustig kycklingfond och frisk crème fraiche.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
ellemv0801-stjÌ?rnglansNY.indd
Sparrissoppa med forellrom.

6 personer

Du behöver:

1 dl torrt vitt vin

4 msk kycklingfond

1 burk crème fraiche (valfri fetthalt)

2 pkt fryst grön sparris (200 g)

några kvistar bladpersilja

salt och svartpeppar

Till servering och garnering:

några sparrisknoppar

några kvistar dragon

2 dl matlagningsyoghurt

salt, svartpeppar

6 msk forellrom

Gör så här:

Koka upp vin, 5 dl vatten och kycklingfond. Låt sjuda några minuter. Vispa i crème fraiche. Skär sparrisen i bitar. Ta undan några knoppar till garnering. Lägg bitarna i soppan och koka upp. Tillsätt persiljebladen. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Koka knopparna till garneringen i lättsaltat vatten i 1/2 minut. Repa dragonen och hacka den grovt. Rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i glas eller koppar. Lägg i en klick dragonyoghurt och en klick forellrom. Stick till sist ner några sparrisknoppar i varje glas.