Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego

Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego.

Sparris, smör, citron, mandel och manchego. Mer behövs inte för att få en smaksensation!
08 augusti, 2014

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

36 gröna sparris

150 g osaltat smör

100 g skalade mandlar

1 citron, saften

50 g manchego

flingsalt och färskmalen svartpeppar

Gör så här:

Bryt av den träiga delen längst ner på sparrisen. Rågrilla sparrisen i torr grillpanna eller på grillen i 2–3 minuter, tills de fått färg och mjuknat men ändå har en kärna kvar. Häll av vattnet och håll varmt.

Lägg smöret i en stekpanna tillsammans med mandlarna. Hetta upp och håll koll på att smöret inte blir för mörkt. När det precis blivit gyllene och bubblar, ta av från värmen och häll i citronsaften för att stoppa kokningen.

Lägg upp på tallrikar och skeda över citronsmöret och mandlarna. Hyvla över manchego och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera genast.

Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego.

Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: